Wednesday, 25 May 2011

AKU BENGANG!!!!!!

pagi2 lagi dh ade org puji kain belah aku cantik
ikhikhikhik...(gediks mode)

pkl 9pagi je,serta merta mood aku bertukar jadi SINGA!!!
takut tak??...hahaha

hari ni betul2 aku bengang!!!....
benda kecik smpi pon nk kecoh!!!!!.....
aku rase mcm dh xleh nak tahan lagi...
ade tak mana2 jabatan kerajaan yg ade pencen umor 30???

hahahaha!!!!!

sekian terima kasih!!....

Saturday, 21 May 2011

~~NUR KASIH THE MOVIE & KARAOKE TIME~~

Hi semua....
hari ni punya agenda.....aku pi tgk wayang citer nur kasih...
sebenarnya aku xsuka tgk wayang citer melayu,pd aku citer melayu ni akan kluar kt ASTRO...
tp memandang mama & makcik aku nk tgk sgt,so aku layan kan...
memula nk tgk kt jusco tebrau,call2 asyik engage je...rasenya ade la dlm 50 x try call TGV ni
tp xdpt2...manjang "number busy" aje
last2,kitorg decide gi tgk CITY SQUARE je...
so,aku la yg drive dr kulai ke jb....
aku la yg beratur pjg beli tiket....hoh!!!!



tiket wayang aku pukul 3....
sementara nk nunggu pkl 3 tu....kitorg pi melantak KENNY ROGERS....
tgh mkn tu,mama aku dh hint skit la psl citer ni...sedih la itu la ni la..
time tu aku xamik port sgt...maklumlakan sbb sblm ni drama nur kasih kat tv aku tak follow


bila dh masuk wayang...
citer pon dh mula,intro je citer aku dh bergenang air mata....
(nampak sgt hati tisu).....konon2 nk control je la kan sedih sikit2 je....
dr start citer tu smpi la abis,cuma 2 helai tisu je aku guna.....hhhahaha
sedih punya sedih punya sedih tgk citer ni....hakikatnya aku TAK PAHAM JLN CERITA NUR KASIH  
wakakakkaka!!!!!.....


malam nya pulak kitorg gi karoks...seblm ni kitorg gi yg kt danga bay tp dh tutup..
so,kitorg pegi yg kt uda...tmpt baru bukak la...
kitorng amik 2jam = rm66 je dpt bilik eklusif punya...






lagu wajib kitorg bila gi karoks..."DIKIR RAMBONG"
lagu ni yg sesuai nyanyi husband aku je sebabnya kena dgn lenggok org kelate
hikhikhik

video


video

selamat terhibur ye.....;)



Wednesday, 18 May 2011

Family Day

Hi semua....
raasenya dh 2weeks xjenguk blog ni....;)..agak bz & letih sikit bulan ni...;)

14-15 Mei 2011 dept aku buat family day & julung2 kalinya 1st time aku join family day...
tahun ni buat kt Teluk Gorek, Mersing
aku pergi sorg,husband aku xikut...& aku men'dara'kan diri dgn kwn2 bujang yg lain...
hahhaha!!!.....pd aku teluk gorek ni mcm ala2 tmpt baru,so,chalet mcm xcukup utk kitorang...
family group je yg dpt bilik,yg bujang2 yg xdpt bilik.....
actually,biliknya de...tp,mcm xcukup sifat....
dgn bilik air xde pintu....xde langsir,tilam 1 je.....& mcm2 lagi....

last2,kitorg yg 6 org ni tidur chale lain,xsalah aku nama tmpt tu RESANG INDAH....
ape2 pon jom layan mata tgk gbr ye....;)...


gbr atas ni kt kawasan chalet kitorg tdo....blh tahan cantik la

yg bwh ni pulak,time ni kitorg baru smpi terus je posing.... 





 yg ni pulak PEGAWAI AKAUNTAN aku...Cik Mazni...
aku tgk dr dekat,mmg sweet si mazni ni...ala2 gonjeng mcm aku & shila...;)....
very sporting....pndi bergaya.. & yg paling aku berkenan topi dia tu....mmg cantik....
nggeeeeee......!!!!





ok guys!!!!...see u in next post...;)...

Tuesday, 10 May 2011

~~Miscarriage ~~

Hi....

siapa yg dh kahwin,mesti nk timang anak kan.....pompuan bodoh je kawin xnak anak...
begitu jugak dgn diri aku,mmg teringin nk anak...lg pulak umur aku dh nk masuk 30-an thn ni...;)..
sebut pasal anak ni,aku pernah gugur 2 kali.....
Tahun 2010,bulan April...masa tu aku last period bulan 1...
bulan 2 xperiod aku buat xtau lagi....
dh masuk bulan 3 xperiod,husband aku dh mula bising nape xperiod2 lagi
buat UPT sndri...hasilnya -ve..so,aku assume xpreggy la kan...
masuk bulan 4,husband ckp kalau xperiod jugak kena gi klinik buat check-up...

dlm tempoh 3bulan xperiod...punya la aku terkinja2 pi aerobik...
hahha!!!...berani tak aku???....
23hb April 2010,kt office aku ade angkat kotak sbb time tu kena pindah kaunter
then mlmnya pulak,blh aku terkinja2 gi aerobik....
tgh mlm aku dh sakit perut teramat sgt....10x ganda sakitnya dr senggugut...
serba xkena dibuatnya...baring salah,ngiring salah,dgn sakit pnggangnya
kluar masuk bilik air....time tu darah kluar laju je....smpi aku teran2 nk buang air besar
time tu Tuhan je yg tau sakitnya mcm mn....;(...

pagi 24hb April 2010...time tu rase sakit dh xde lagi...
masuk toilet nk tukar pad la kan...masa nk buang air tu,aku dh rase lain...rase pedih sgt kt bwh tu...
serta merta seketul daging keluar jatuh....
time tu aku panik sgt,nk kata darah beku xkan besar mcm tu....
masa tu husband aku kje,aku call suruh balik....
then bw 'benda' tu gi klinik.....nk tunjuk doktor

doktor : ni la janin awak...yg putih2 ni sarung baby...
aku : agak2 doktor,kalau tgk saiz janin ni brape bulan agaknya??
doktor : 8 minggu....
aku : serta merta menagis dpn doktor...
doktor : awak ni dikira bersalin penuh...sbb sarung baby kluar skali...

terus scan perut...Alhamdulillah,kosong...xde pon ape2 yg tertinggal,so, xperlu cuci
balik rumah...husband aku tanam dpn umah...& aku dpt MC 2WEEKS...


aku masih simpan lagi gbr ni...aku mcm xpercaya,aku tgk sndri benda ni jatuh....
hingga ke hari aku terbayang2 kejadian tu...;(...

kdg2 tu terlintas jugak dlm fikiran aku....kalau dulu aku tau preggy
bln 12 2010 aku dh bersalin......bln 5 2011 ni dh lima bulan 'anak' aku
sekurang2nya,terbukti aku ni blg mengandung....
Aku percaya pd rezeki,aku percaya ade hikmah disebalik yg berlaku ni....
I'Allah....
sekurang2nya terbukti yg aku ni boleh mengandung



Kali ke-2 aku gugur....bln 12 2010...
time tu dh 7weeks....1st buat test,positive...tp samar sgt...
bw gi jmpa klinik,doktor ckp 'WEAK POSITIVE'
doktor suruh tunggu another 2weeks....
within 2weeks tu,kluar drh skit,so aku terus gi klinik pakar puan kt bdr putra ni...
buat test lg...kali ni line merah tu mmg clear....
bila scan perut...xnmpak,tp nmpk la rahim aku tu kembang
yg paling aku tak boleh terima...doktor suspek aku ni ngandung luar rahim...
bila doktor ckp mcm tu,husband aku tak terkata ape...cuma rase terkilan je...
serta merta aku rase down...siang mlm asyik nangis je....
disebabkan asyik nangis & stress...kluar darah lagi,tp aku xde rase sakit pon mcm dulu...
gi klinik pakar lagi...bila scan....KOSONG!!!!....rahim aku kecut...
xjadi preggy la tu,kluar drh tu mcm period biasa...

Alhamdulillah,mama & bapa,family aku yg lain...sentiasa beri aku kata2 perangsang
begitu jugak dgn husband aku....sentiasa nasihatkan aku....
dari raut wajah husband,aku tau dia mmg nk anak sgt...
memandangkan umur dia dh 33tahun....
kdg2 cemburu jugak bila tgk dia layan anak sedara dia....



Monday, 9 May 2011

Me,Myself & I

hari ni saje nk cerita skit pasal diri aku ni....

aku berasal dr muar,johor
anak sulung dr 4 beradik....
already married almost 3years,but until now i don't have a children...;)
husband aku org kelantan....
aku mcm xpercaya jodoh aku dgn org pantai timur...sblm ni mmg xbrape nk pandang org timur ke,barat or utara,kalau blh nk negeri johor jugak....

seblm ni dh byk lelaki mama rekemen kt aku...kebykannya semua aku tolak atas sebab umur & asal usul lelaki tu...smpi mama selalu bising aku ni cerewet sgt....;)...masa tu umur aku dh 25 or 26 la...
smpi la 1 hari tu,tgh surf google...aku mcm tertarik ade satu web ni myjodoh.net
memula saje je view & then terus la register kt myjodoh ni....
nampak sgt kan mcm dh terdesak nk cari jodoh??..hahahaha...sblm ni bila org tanya mcm mn boleh kenal dgn husband...aku cuma ckp kenal melalui chating je...pdhal kenal husband aku kt myjodoh.net ni la...

ramai yg ckp kenal melalui chating ni tipu...aku sndri xnafikan,chatting2 ni mmg tipu
tp,Alhamdulillah....aku dpt lelaki yg jenis mmg nk kawin betul...
kami kwn pon sekejap je dlm 4 bulan,then terus tunang ikat 6bulan....lps tu terus kawin









Wednesday, 4 May 2011

I'm new comer....;)

Assalamualaikum.....


Hi...baru je create blog ni....;)....saje suka2 coz senang nk luah rase hati ni...;)..ramai jugak kwn2 aku yg lain dh ade blog....;)...terdetik jugak dlm hati ni..."ade ke org nk baca psl aku??"....kalau nk share dlm FB ni,pyh la... xpasal2 ade jugak yg tersentap dgn kata2 aku...hahahah!!!....

hmmm...takpe...slow2 dulu....;)